Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Festményeimről

Mottó:

"Amit szemeddel sejtesz,

Kép szíveddel várd ki azt,

amit szívedbe rejtesz,

szemednek tárd ki azt."

(József Attila)

Ahogyan a nyitóoldalon írtam, mióta az eszemet tudom, festek. Egész életemben autodidakta módon képeztem magam, művészettörténeti könyvekből és saját erőmből tanultam meg az olajfestészet csínját-bínját.

A fenti idézetet azért szeretem, mert hűen tükrözi művészetemet. Amit látok, megfestem, és a képekben benne van a szívem. Így tárom ki a valóságot a műveimet szemlélők számára.

Ecsetvonásaimmal igyekszem különböző tájakat  bemutatni. Érezze azt a néző, hogy ott van az alpesi hegyek tiszta vizű patakjainál, hófödte hegyormain, leheveredhet a virágos mezőn, élvezheti az erdő titokzatos csendjét, a forró napsütést, a hó ropogását, elmerenghet az alkonyi színek kavalkádjának láttán az élet dolgairól.

Szívesen használok élénk színeket, ezernyi árnyalatban. Legkedvesebb színem a narancsosan világító sárga. Egyik kiállításom megnyitó beszédében ezt mondták rólam: " Ez a szín egy örökifjú, életigenlő, mindig megújhodásra vágyó, soha nem csüggedő lelket takar." Mennyire igaz! Jól ismer, aki ezt állította!  

Sok helyen volt már sikeres kiállításom, legtöbbször Baján, de a környékbeli és távolabbi településeket, városokat is bejárták képeim. Rokonok, barátok, ismerősök viszik híremet és műveimet szerte a világba. Nem csak Magyarországon, hanem Kanadától Ausztráliáig, valamint Európa sok országában díszítik  festményeimmel otthonukat az emberek.

Szeretek örömet szerezni, remélem az itteni képgalériám megnyeri az Önök tetszését is. 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bács-kiskun megye

(Ili, 2011.01.02 17:44)

Gyönyörűek a képek! Rég volt 1997. :)

Jász-Nagykun Szolnok megye

(Tünde, 2010.03.04 15:12)

Gratulálok a festményeihez!Gyönyörűségesek!Szeretnék ilyen tehetséges lenni!Üdvözlettel!Tünde